Tudom… tudom, ezt már rengetegszer hallottad, de sajnos ezek az élelmiszerek károsítják az egészséged és a külalakot is.
Szerintem azt már mindenki tudja, hogy a túlzott cukorbevitel szerepet kap olyan betegségek kialakulásában mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, az inzulinrezisztencia, a PCOS és a 2-es típusú cukorbetegség. De most női szemszögből szeretném megközelíteni a témát. Hisz valljuk be nekünk a szépség és fiatalos külső legalább olyan fontos mint az egészség.
A cukor egy erős bőröregítő élelmiszer. Továbbá nem csak a bőrödnek árt. Amikor cukrot eszel, a szervezetedben beindul egy folyamat, amit glikációnak hívnak. A glikáció az a folyamat, amikor a véráramban lévő cukor a fehérjéhez kötődik és káros molekulák képződnek, amelyeket AGE-knek (advanced glycation endproducts – fejlett glikációs végtermékeknek) neveznek. Minél több AGE halmozódik fel, annál inkább károsodnak a fehérjék a testedben. A bőrödben lévő kollagén és az elasztin is fehérje.